Hagunda familjedaghem

Flicka med hund

Våra öppettider är vardagar 7.00-17.00.

I Hagunda familjedaghem är vi fem dagbarnvårdare som arbetar i två grupper: Ekorrarna och Upptäckarna. Båda grupperna är i både skog- och stadsmiljö.

Vi vill vara en verksamhet där barnen utvecklas och tar hänsyn, har kamratskap, får en god grund att stå på inför kommande utbildning och där glädje och kreativitet finns i vardagen. Vi värnar om barnens lust att leka och ser det som en viktig del i verksamheten där de lär sig empati, turtagning och det sociala spelet. Vi väver in språk, matematik och naturkunskap i både spontana och planerade aktiviteter. 

Ekorrarna 

I Ekorrarna arbetar Diana och Olina i Ramstalund. Vi är båda utbildade barnskötare. 

Vi vistas ofta ute i skogen och vid våra tre lekplatser i närmiljön. Vi har en gemensam lokal Qulan, på Rackarbergsgatan i Uppsala, där vi vistas en dag per vecka. En av oss pratar serbokroatiska, bosniska och kroatiska. 

När vi är med barnen i stadsmiljö får barnen uppleva lekparker och träna trafiksäkerhet, gå på utställningar eller teater och göra studiebesök. Besök som kan inspirera till olika experiment. Vi upptäcker det som finns omkring oss.

Inomhus ägnar vi oss åt lugnare aktiviteter som att läsa, leka, skapa, pyssla och ha sångstunder. Utomhus har vi också skogsdagar och MiniRöris. Måltiderna vi serverar barnen består till 80 procent av hemlagad ekologisk mat och vårt engagemang märks också i namnet vi valt - EKOrrarna. 

Upptäckarna 

I Upptäckarna arbetar Ulla, Hillevi och Reanscy.

Vi har verksamhet i Asplunda och Kåbo. Ibland har vi tillgång till gemensam lokal på Birkagatan. Två av oss är barnskötare och en av oss är utbildad undersköterska. Vi har en landet-stan-verksamhet. Det innebär att när vi är på landet har vi skog in på knutarna och djur som ett naturligt inslag i vardagen. Där finns höns, hästar, hundar och katt och även många kor som betar nära. Barnen får rida på ponnies, hämta ägg hos hönsen och umgås med hundarna. Här finns också vikingagravar och en gammal smedja att upptäcka.

I trädgården finns mycket plats för fri lek och redskap som träbåt och studsmattor, bärbuskar och äppelträd. Barnen får också prova på att odla. Vi fångar barnens intresse, till exempel en stor gran som vi utforskade tillsammans, plockade granskott från, marinerade och provade att göra hostmedicin.

En dag i veckan eller mer är vi med barnen i stadsmiljö. Då får barnen uppleva lekparker, träna trafiksäkerhet, gå på utställningar och göra studiebesök till exempel i pumphuset. Besök som kan inspirera till olika experiment. Vi upptäcker det som finns omkring oss.

Kontakt

Dagbarnvårdare
Diana Ivis

Kontakt

Dagbarnvårdare
Reancy Lundgren Rindebratt

Kontakt

Dagbarnvårdare
Olina Lindgren

Kontakt

Dagbarnvårdare
Hillevi Asplund

Kontakt

Dagbarnvårdare
Ulla Gauffin Onsbjer

Husdjur finns i familjedaghemmet.

Uppdaterad:

Andra sidor under: Hagunda familjedaghem